Titel: Planeet Asperger

Titel: Planeet Asperger
De kracht van een stripverhaal blijkt wel uit het succes van Asperger in Beeld. Met de nodige humor maakt dat stripboek aan leerlingen en docenten in het VO duidelijk waar iemand met Asperger op en rond school zoal tegen aanloopt. De bedenker en tekenaar - Patricia Bouwhuis - heeft nu een vervolg gemaakt waarin ze zich richt op de ouders van kinderen en jongeren met Asperger. 
In Planeet Asperger volgen we opnieuw Marc, een jongen met Asperger, maar nu binnen het gezin. In de strips komen onderwerpen aan bod als eerlijkheid, emoties, het bezoek aan de huisarts, het gebruik van picto's, puberteit, omgaan met verrassingen, computergames en nog veel meer. Bij elk verhaal staat een korte toelichting over specifieke eigenschappen van kinderen met Asperger (bijvoorbeeld eerlijkheid en emoties). Deze teksten geven je houvast en steun als je bijvoorbeeld aan je omgeving iets wilt uitleggen over autisme.
Met dit vervolg wil Patricia Bouwhuis, zelf moeder van een zoon met Asperger, aan ouders laten zien wat voor bijzondere kinderen zij eigenlijk hebben. En het lukt haar opnieuw die boodschap over te brengen met een humoristische insteek. Ouders zullen situaties in Planeet Asperger zeker uit hun eigen gezin herkennen. 

Titel: Planeet Asperger

AuteurPatricia Bouwhuis
UitgeverPica
ISBN 9789077671917
Boek bestellen