Schoolpleinproject

Onderzoek naar sociale inclusie voor iedereen

De pauze is waar hét gebeurt. Jongeren sluiten vriendschappen, bespreken hun problemen en worden verliefd. De vrije tijd op school biedt jongeren de perfecte omgeving om zich voor te bereiden op hun verantwoordelijkheden als volwassenen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen, jongeren en adolescenten met gehoorverlies, autisme of taalstoornis hebben om verschillende redenen minder toegang tot hun sociale omgeving dan andere kinderen en adolescenten, al van jongs af aan. Dit heeft effect op hun sociale en emotionele ontwikkeling.

NVA is één van de samenwerkingspartners

De NVA is betrokken bij het Schoolpleinproject van de Universiteit Leiden. Een mooi project waarbij zij kijken hoe jongeren met autisme zich zo veel mogelijk erbij voelen horen op school door aanpassingen in het gebouw en het sociale klimaat.

Op zoek naar jongeren

Zit jij op de middelbare school in het regulier onderwijs? En heb jij ideeën over hoe inclusief onderwijs beter kan? Doe dan mee met ‘het schoolplein project’

Naar school gaan is meer dan alleen lessen volgen en toetsen maken. Op school breng je ook tijd door met je klasgenoten en je vrienden. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Samen met jou willen zij kijken hoe middelbare scholen open en toegankelijk kunnen zijn voor alle  jongeren. Zij zijn benieuwd naar wat jullie vinden dat er op school al goed gaat en naar welke dingen misschien nog beter kunnen.

Misschien heb je zelfs al ideeën om sommige problemen op te lossen? Wij horen het allemaal graag.  

Meedoen?

Meer informatie vind je op voor jongeren Stuur dan een mail naar Lisa.

Op zoek naar reguliere middelbare scholen

Ook scholen worden gevraagd om mee te doen aan het onderzoek. 

  • Ga terug naar het overzicht